Om mig

Oavsett hur mycket du har att göra, hur ineffektiv du tycker att du är och vilka metoder du än har provat förut för att få mer gjort kan du göra något åt din brist på tid. Det är därför personligeffektivitet.com finns.

Jag som ligger bakom sajten heter Fredrik Hillvesson och är leg. psykolog och egenföretagare. Jag jobbar med att hjälpa företag och andra typer av organisationer att bli mer effektiva och lönsamma genom att utveckla sin personal.

Vad jag har gjort

Under min karriär har jag bland annat arbetat med personbedömning vid rekrytering, coachning av chefer, teambuilding för att få grupper att fungera bättre tillsammans, undervisning i olika typer av ämnen samt varit verksam som journalist.

Jag har också skrivit fyra böcker om så vitt skilda ämnen som uppsatsskrivande, sömnproblem och att sluta snusa.

En av böckerna handlar naturligtvis om tidshantering: ”Personlig effektivitet: en handbok i konsten att få mer gjort på mindre tid”. Du kan läsa mer om boken här.

Med andra ord har jag hunnit med en hel del genom åren. Kanske skulle man därför kunna tro att jag alltid har haft lätt för att få saker gjorda, men så är definitivt inte fallet.

I grund och botten är jag ganska ostrukturerad, och all den effektivitet och struktur som jag har i dag har jag fått lära mig på egen hand.

Varför personlig effektivitet?

När jag blev egenföretagare på heltid för några år sedan hade jag till en början stora problem med att få något vettigt gjort på dagarna. Jag jobbade och jobbade, men kände sällan att mina ansträngningar gav resultat.

Därför började jag intressera mig för personlig effektivitet och sökte upp information om hur jag kunde bli mer produktiv. Under min research hittade jag en hel del tips som inte gav någonting, men jag hittade också många tekniker som faktiskt fungerade fantastiskt bra.

Tack vare en del av de metoder som jag upptäckte och utvecklade efter mitt eget tycke och smak får jag i dag mer gjort på några timmar än jag tidigare fick på en hel dag.

Många i samma sits

Under min tid som konsult på olika företag har jag också märkt att svårigheter med att hantera tid är ett utbrett problem. Många av de chefer som jag har coachat eller stött på i andra sammanhang tycker att de har svårt att hinna med sina uppgifter.

Det var också skälet till att jag startade den här sajten, skrev min bok om personlig effektivitet och satte ihop en utbildning om att bli mer effektiv.

Gör det enkelt för dig

En av de saker som jag tror är viktig när vi arbetar med vår personliga utveckling – i detta fall effektivitet – är att göra det så enkelt och lustfyllt som möjligt.

Vi kan sätta ihop hur komplicerade system som helst för att förändra något i våra liv och det kan fungera under en viss tid. Men för att förändringen ska hålla i det långa loppet måste den kännas bekväm. Det var också en vägledning för mig när jag utvecklade mitt system inom personlig effektivitet.

Om du delar den inställningen kommer du förmodligen att hitta en hel del på den här sajten som kan hjälpa dig att bli mer effektiv.

Och om du känner att du är beredd att ta tag i din tidshantering på allvar en gång för alla rekommenderar jag dig att gå min kurs i personlig effektivitet. Du kan läsa mer om kursen här.

Annat jag lägger tiden på

Till sist, vad gör jag när jag inte ägnar mig åt att hjälpa företag att bli mer effektiva?

Privat tycker jag om att läsa, träna och umgås med min sambo och mina vänner. Och om jag hittar en riktigt bra tv-serie så lägger jag gärna tid på att njuta av den också. Några av mina favoriter är House of Cards”, ”The Killing” och ”Breaking Bad”.

Vad ska du göra nu?

Om du vill veta mer om personlig effektivitet kan du ladda ner min gratisrapport ”Fem misstag som äter upp din tid – och hur du enkelt gör någonting åt dem”.

Ladda ner rapporten här.

Du kan också läsa mer om min bok ”Personlig effektivitet”. Mer information hittar du här.

Och vill du veta mer om min kurs om personlig effektivitet så finns den beskriven här.

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!