En nyckelprincip för personlig effektivitet

Personlig effektivitet behöver egentligen inte vara så märkvärdigt. Många principer som får vår produktivitet att skjuta i höjden är i grund och botten självklarheter, men av någon anledning använder vi oss inte av dem.

I dag ska vi titta på en av de mest grundläggande principer som finns för att få mer gjort och som gör under när det handlar om personlig effektivitet.

Ett vanligt problem bland personer som tycker att de får för lite ur händerna är att de hoppar för mycket mellan olika projekt. De drar igång någonting, pysslar med det ett tag för att sedan överge projektet för något annat. Och snart börjar processen om igen.

Ingenting blir klart

Det där nya projektet var bara roligt ett tag, så snart är det dags att sätta igång ett nytt projekt. Och visst kan det vara spännande och givande att ständigt ge sig in i nya engagemang, men problemet är att ingenting blir slutfört som det är tänkt eftersom alla projekt överges innan de är slutförda.

Resultatet av detta blir en mängd halvfärdiga projekt och väldigt mycket frustration. För det finns något stressande i att aldrig färdigställa det vi håller på och omge oss med en mängd lösa trådar som hänger löst i vårt liv.

Men misströsta inte. Det finns naturligtvis en del vi kan göra åt detta. Och som jag nämnde inledningsvis är många nycklar till att få mer gjort rena rama självklarheter. I det här fallet handlar självklarheterna om att helt enkelt fatta ett beslut om att aldrig börja på ett nytt projekt innan det du håller på med för närvarande är färdigt.

En sak i taget

Så om du precis har börjat bygga på en hemsida om cross training, så får du inte börja på en ny hemsida om martial arts innan den första hemsidan är klar. Okej? Om du trots allt ska göra ett undantag från denna regel så ska det finnas goda skäl för det. Och dessutom måste du då släppa det första projektet helt och hållet, det vill säga lägga ner sidan.

Det är enorm lättnad att inte behöva leva med en massa oavslutade projekt. Om du bestämmer dig för att följa den här regeln kommer du snart att märka att du ser helt andra resultat än tidigare. I stället för att fylla ditt liv med oavslutade projekt börjar du snart se tydliga resultat av dina ansträngningar.

För även om det är lätt att tro att det blir mer gjort ju mer du drar igång, så är det faktiskt precis tvärtom.

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!