”Hur kan jag få fler saker gjorda?”

Var vi lägger vårt fokus när det handlar om att använda vår tid är viktigt när det handlar om personlig effektivitet. Fokuserar vi fel blir det inte så mycket gjort.

Fokuserar vi rätt blir det desto mer gjort. I den här artikeln ska vi titta på hur du kan använda detta till din fördel för att förbättra din personliga effektivitet.

Det fokus som jag framför allt har tänkt att avhandla i den här artikeln handlar om huruvida vi fokuserar på kvantitet eller kvalitet.

Jag vill påstå att många människor fokuserar för mycket på kvalitet. Och med det menar jag att de ofta är mer upptagna av att saker ska bli perfekta än att de ska bli gjorda överhuvudtaget, vilket är förödande när det handlar om personlig effektivitet

Slippa stress och överväldigande känslor

Om de skulle fokusera mer på att få saker ur händerna, även om slutresultatet inte blir helt perfekt, så skulle de slippa mycket av de känslor av överväldigande och stress som en alltför stor upptagenhet kring att göra perfekt ifrån sig leder till.

Nu menar jag inte att vi ska slarva oss igenom vår tillvaro, utan det jag försöker säga är att det måste finnas en balans mellan kvalitet och kvantitet, och att många fokuserar för mycket på kvalitet på bekostnad av en personlig effektivitet.

Om du känner igen dig i detta så är ett råd att du försöker att skifta fokus en smula så att du koncentrerar dig på att överhuvudtaget genomföra det du har förutsatt dig och möjligen sänker ribban en aning. Det kan du göra genom att till exempel belöna dig för att du har genomfört något som du har planerat, oavsett hur bra det blev.

Låt oss till exempel säga att du har bestämt dig för att tapetsera om ett rum. Då bör du alltså belöna dig för och uppmärksamma att du faktiskt har satt tapeter på samtliga väggar, oavsett hur bra det blev.

Belöna dig själv

Blev resultatet mindre lyckat så var inte för hård mot dig själv. Det går alltid att göra något åt detta i efterhand. Det viktiga är att ge dig själv credit för att du vågade sätta ett mål och att du faktiskt höll dig till din plan.

Om du tar för vana att fokusera mer på att genomföra det du har planerat så kommer det att bli betydligt mer lustfyllt för dig att ta dig an saker i det långa loppet. Det gör också att du blir mer benägen att ge dig in i nya projekt.

Du kommer också att bygga upp din självkänsla och din tilltro till dig själv och din kapacitet när du slutar racka ner på dig själv för att du inte gjort något helt och hållet perfekt.

Och att bara våga göra saker utan att vara rädd för att det ska bli fel är ett mycket bra sätt att få saker gjorda och utveckla en personlig effektivitet.

Lämna en kommentar

error: Copyright © 2010-2022 Fredrik Hillvesson
Don`t copy text!